Lasagne med getost
Ingredienser
1 pkt färska lasagneplattor
FYLLNING:
5-6 stora färska champinjoner
3 morötter
250 g färsk broccoli
1 gul lök
2 vitlösklyftor
1 pkt krossad tomat m chili
½ dl tomatpuré
1 pkt oatlys !mat (havregrädde)
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk socker
1 tsk salt
svartpeppar
100 g Sainte Maure getost (halvmjuk)
1 dl riven getost (hård)
olja att steka i
Jätte gott lycka till...
1 pkt färska lasagneplattor
FYLLNING:
5-6 stora färska champinjoner
3 morötter
250 g färsk broccoli
1 gul lök
2 vitlösklyftor
1 pkt krossad tomat m chili
½ dl tomatpuré
1 pkt oatlys !mat (havregrädde)
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk socker
1 tsk salt
svartpeppar
100 g Sainte Maure getost (halvmjuk)
1 dl riven getost (hård)
olja att steka i
Tillagning Använd en stekpanna eller traktörpanna. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Hetta upp oljan och bryn morötterna på medelstark värme. Dela broccolin i små buketter, skiva champinionerna, strimla löken och hacka vitlöksklyftorna och låt det fräsa med morötterna ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré ,havregrädde och vatten. Smula ner buljongtärningen. Krydda med socker, salt och svartpeppar. Låt puttra i 5-10 minuter. Skär den halvmjuka osten i skivor och riv den hårda osten. Tag fram en gratängform och sätt lite av fyllningen på botten. Varva med lasagneplattor och fyllning och lägg ut den mjuka osten mellan varven. Avsluta med fyllning överst. Strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen på 225 grader. Servera med en enkel sallad |
Jätte gott lycka till...
Kommentarer
Postat av: Junitjej
Låter gott!
Trackback