Gårdagens piroger..

Gjorde piroger igår som ni vet och nu har några ringt och frågat om receptet så här kommer det:

Deg:
1 paket jäst
2 1/2 dl mjölk
1-2 dl flytande magarin
1dl socker
1 tsk kardemumma
vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke, värm mjölk och magarin till 37 grader och häll på jästen rör runt tills jästen har löst sig. Blanda i socker kardemumma och vetemjöl ska vara så mycket så att degen blir lätt arbetad. Låt jäsa i ca 40 min under bakhandduk.

Fyllning:
Nötfärs.
champinjoner
vitlökspeppar
krossade tomater
salt
oregano.

Stek nötfärsen och champinjonerna häll på krossade tomater och krydda efter behag.
Sätt ungnen på 200 grader.
Dela degen i små bitar och kavla ut till små runda kakor. Lägg en matsked fyllning på i mitten och vik ihopa som ett paket.(se till att kanterna är rejält tilltryckta).
Pensla med ett uppvispat ägg om du har hemma.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i ungnen tills dom har fått fin färg.

Perfekta att frysa in och ta med sig på jobbet.

Lycka till/ la kock



Kommentarer
Postat av: VintageRetroPrinsessa

mums egna piroger som är
så gottigt ;)

2008-02-04 @ 22:42:33
URL: http://www.bambii.blogg.se
Postat av: La Mami

VRP:Dom är jätte goda och barnen älskar dom. Lagar dom jätte ofta, bra att ha när man är sent ute på att laga mat :)

2008-02-05 @ 19:39:10
URL: http://lafamilja.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0