Gårdagens piroger..
Gjorde piroger igår som ni vet och nu har några ringt och frågat om receptet så här kommer det:
Deg:
1 paket jäst
2 1/2 dl mjölk
1-2 dl flytande magarin
1dl socker
1 tsk kardemumma
vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke, värm mjölk och magarin till 37 grader och häll på jästen rör runt tills jästen har löst sig. Blanda i socker kardemumma och vetemjöl ska vara så mycket så att degen blir lätt arbetad. Låt jäsa i ca 40 min under bakhandduk.
Fyllning:
Nötfärs.
champinjoner
vitlökspeppar
krossade tomater
salt
oregano.
Stek nötfärsen och champinjonerna häll på krossade tomater och krydda efter behag.
Sätt ungnen på 200 grader.
Dela degen i små bitar och kavla ut till små runda kakor. Lägg en matsked fyllning på i mitten och vik ihopa som ett paket.(se till att kanterna är rejält tilltryckta).
Pensla med ett uppvispat ägg om du har hemma.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i ungnen tills dom har fått fin färg.
Perfekta att frysa in och ta med sig på jobbet.
Lycka till/ la kock
Deg:
1 paket jäst
2 1/2 dl mjölk
1-2 dl flytande magarin
1dl socker
1 tsk kardemumma
vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke, värm mjölk och magarin till 37 grader och häll på jästen rör runt tills jästen har löst sig. Blanda i socker kardemumma och vetemjöl ska vara så mycket så att degen blir lätt arbetad. Låt jäsa i ca 40 min under bakhandduk.
Fyllning:
Nötfärs.
champinjoner
vitlökspeppar
krossade tomater
salt
oregano.
Stek nötfärsen och champinjonerna häll på krossade tomater och krydda efter behag.
Sätt ungnen på 200 grader.
Dela degen i små bitar och kavla ut till små runda kakor. Lägg en matsked fyllning på i mitten och vik ihopa som ett paket.(se till att kanterna är rejält tilltryckta).
Pensla med ett uppvispat ägg om du har hemma.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i ungnen tills dom har fått fin färg.
Perfekta att frysa in och ta med sig på jobbet.
Lycka till/ la kock
Kommentarer
Postat av: VintageRetroPrinsessa
mums egna piroger som är
så gottigt ;)
Postat av: La Mami
VRP:Dom är jätte goda och barnen älskar dom. Lagar dom jätte ofta, bra att ha när man är sent ute på att laga mat :)
Trackback